Roladki z kiszoną kapustą

4.5 (156 ocen)

  • 25 min

Schabowe z farszem z kiszonej kapusty i natki pietruszki. Te roladki to dla mnie smak z dzieciństwa

  • 25 min

Składniki:


  • 6 sztuk schab w plastrach
    25 dag kiszona kapusta
    2-3 łyżki natka pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    kucharek lub inna przyprawa
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Roladki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obgotować, wystudzić, odcisnąć i pokroić. Do kapusty dodać posiekaną natkę oraz do smaku sól i pieprz. Wymieszać. Schabowe cienko rozbić oprószyć przyprawą do mięsa. Na schabowe rozkładać farsz z kapustą. Rolować schabowe i obwiązywać dratwą aby nie rozpadły się podczas smażenia. Smażyć na lekko brązowy kolor z każdej strony. Przed podaniem zdjąć sznurek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować