Wykwintna wyżerka dla mięsożerców ;) Mięso z mięsem w mięsnym sosie :P Do tego porcja pyrów i zasmażanej kapust :P nic, tylko leżakować po takiej porcji ;)
Roladki z karkówki i białej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbijamy, z jednej strony oprószamy solą i pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą.
Z kiełbas usuwamy osłonki.
Każdą zawijamy w mięso, obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Roladki przekładamy do rondla. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 120 min.
Na tłuszczu ze smażenia podsmażamy mąkę na rumiano, dodajemy bulion z duszenia, dokładnie rozrabiamy i dodajemy do całości. Chwilę dusimy, mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze