Roladki z karkówki i białej kiełbasy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wykwintna wyżerka dla mięsożerców ;) Mięso z mięsem w mięsnym sosie :P Do tego porcja pyrów i zasmażanej kapust :P nic, tylko leżakować po takiej porcji ;)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry karkówki wieprzowej
    4 pętka białej kiełbasy
    4 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki smalcu
    1 litr bulionu wołowego
    4 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z karkówki i białej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z karkówki i białej kiełbasy 1. Mięso rozbijamy, z jednej strony oprószamy solą i pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą.
    Z kiełbas usuwamy osłonki.
    Każdą zawijamy w mięso, obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Roladki przekładamy do rondla. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 120 min.
    Na tłuszczu ze smażenia podsmażamy mąkę na rumiano, dodajemy bulion z duszenia, dokładnie rozrabiamy i dodajemy do całości. Chwilę dusimy, mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.99 (189 ocen)

Roladki z karkówki

To może cię zainteresować