Roladki wieprzowe ze szpinakiem i serem brie

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Schab wieprzowy może mieć po obróbce różne oblicza, jedni jedzą go w postaci panierowanego kotleta, ja pokusiłam się by przygotować z niego roladki w modnym ostatnio z reklam papierze do pieczenia

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab wieprzowy: 2 plastry
    - Czosnek granulowany: 0.5 łyżeczki
    - sól morska prowansalska i pieprz do smaku: 2 szczypty
    - chili: 1 szczypta
    - ser brie: 2 plastry
    - szpinak świeży lub mrożony garść: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżeczka
    - mix sałat: 0.25 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki wieprzowe ze szpinakiem i serem brie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 plastry schabu ułożyć tak by zachodziły na siebie, rozbić dokładnie tłuczkiem do kotletów. Arkusz papieru do pieczenia saga posmarować olejem, posypać granulowanym czosnkiem, solą prowansalską, chilli i czarnym pieprzem. Ułożyć oba plastry schabu, doprawić je również z drugiej strony. Na środku ułożyć liście szpinaku oraz słupki sera brie. Plastry schabu dokładnie zwinąć w roladkę, zawiną w papier do pieczenia, związać nitką, ułożyć roladkę na rozgrzanej suchej patelni, smażyć z każdej strony po 2-3 minuty minut. Gotową roladkę rozwinąć i zostawić by odpoczęła, pokroić w ukośne plastry ok. 2 cm, wyłożyć na talerz, posypany mieszanką sałat i polać sosem powstałym ze smażenia. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować