ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM

4.5 (190 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Smaczna propozycja obiadu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 kotlety schabu
    20 dag świeżego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    4 plasterki żółtego sera
    sól, pieprz
    1 jajko
    mąka do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    tluszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Roladki schabowe ze szpinakiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety umyć rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Liście szpinaku sparzyć wrzątkiem, odcedzić i pozostawić do przestygnięcia. Odcisnąć z nadmiaru wody.
  • image-0dliaof 2. Na każdym schabowym ułożyć trochę szpinaku i plaster sera oraz drobno posiekany czosnek., Zawinąć w roladkę. Panierować w mące, jajku i w bułce. Smażyć na rozgrzanym tluszczu ze wszystkich stron na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować