Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą

4.48 (154 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na roladki schabowe. Jest to smaczne połączenie mięsa i szpinaku oraz mozzarelli. Polecam na obiad.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
    250 gram szpinaku
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    1 kulka mozzarelli
    1 duże jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą 1. Szpinak kroimy i myjemy, odsączamy z wody. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pokrojony szpinak, cebulę i czosnek przesmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawami i smażymy aż płyn odparuje. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i kroimy na cienkie plasterki.
    Mięso ubijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy rozbity plaster mięsa z każdej strony posypujemy solą i pieprzem. Szpinak dzielimy na 5 równych porcji i kładziemy na rozbite plastry mięsa. Następnie układamy mozzarellę i zwijamy roladki, spinamy.
    Zwinięte roladki panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować