Roladki schabowe z zielonym pesto w sosie pomidorowym

4.5 (148 ocen)

Moja propozycja na smakowity, niedzielny obiad

Składniki:

  • 4 plastry schabu po ok.100g
    pół papryki czerwonej i żółtej
    2 łyżki posiekanych orzechów pistacjowych
    2 średnie pomidory
    100g bazyliowego pesto
    100g sera feta
    mąka do panierowania
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    olej do smażenia



Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z zielonym pesto w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roztrzep sshab 1. Mięso rozbij tłuczkiem, przypraw solą i pieprzem z obu stron.
  • składniki na farsz 2. Do miseczki przełóż ser,pesto i posiekane orzeszki. Składniki połącz .
  • farsz rozsmaruj na kotletach 3. Farsz rozsmaruj na każdym płacie mięsa. Zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Panieruj w mące i krótko podsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • pokrój warzywa 4. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Papryki pozbaw gniazd nasiennych i razem z pomidorami pokrój w grubą kostkę. Przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem i posmaż. Dodaj 2 łyżki wody, przecier pomidorowy i zioła prowansalskie. Przemieszaj i chwilę podduś. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • gotowe danie 5. Do naczynia żaroodpornego przełóż pomidorowo-paprykowy sos i na to roladki. Zapiekaj ok.30 minut w 180 st. Podawaj np. z ryżem lub makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować