roladki schabowe z zieloną oliwką

5 (148 ocen)

  • 20 min

wpadłam na pomysł by do środka roladek dodać zielone oliwki i to był świetny pomysł

  • 20 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu

    2 grube plasterki boczku wędzonego surowego

    4 suszone pomidorki z oleju

    1 większy kiszony ogórek

    8 zielonych oliwek

    pół większej czerwonej cebuli

    2 łyżki musztardy

    sól, pieprz

    olej do smazenia
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z zieloną oliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, cieniutko rozbić tłuczkiem, starając się nie porobić w mięsie dziur. Posolić, popieprzyć. Każdy kotlet posmarować warstwą musztardy. Pokroić w drobną kosteczkę ogórki-wcześniej obrane ze skórki. Pokroić w kosteczkę pomidory, boczek i cebulę. Wszystkie składniki rozdzielić na kotlety i kłaść porcjami, dodając na każdy kotlet po 2 oliwki, następnie ciasno zwijać w roladki. Na koniec spiąć wykałaczką lub zawinąć nitką. Rozgrzać patelnię, nalać olej i przesmażyć roladki z obu stron dość mocno. Następnie zalać wodą aby roladki były przykryte i dusić do miękkości. Przed podaniem zdejmujemy nici lub wykałaczki z mięsa. Podaję z ziemniakami lub kaszą, zagęszczonym mąka sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować