roladki schabowe z pieczarkami owinięte boczkiem

4.39 (168 ocen)

danie proste w przygotowaniu i bardzo smaczne

Składniki:

  • Składniki;
    8 plastrów schabu
    8 długich plastrów boczku
    8 plastrów sera ( np.edamski)
    400 g pieczarek
    1 cebula
    ostra i słodka papryka
    sol
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.39 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z pieczarkami owinięte boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić delikatnie. Olej wymieszać z przyprawami. Natrzeć mięso i odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki i posolić, usmażyć. Na każdy plaster mięsa nałożyć plaster sera potem farsz i zwijać w roladki. Każdą owinąć w boczek (jeśli trzeba to spiąć wykałaczkami) i nasmarować pozostałą mieszanką przypraw. Piec w piekarniku około godziny w 200*C podlewając tworzącym się sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować