roladki schabowe z pieczarkami i serem

5 (153 ocen)

  • 60 min

danie powstało z tego co akurat było pod reką

  • 60 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu,
    8 pieczarek,
    kawałek sera żółtego,
    cebula,
    bułka tarta,
    pietruszka (może być i suszona i świeża).,
    olej,
    masło,
    troszkę mleka,
    jajko,
    trochę mąki,
    ulubione przyprawy.
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko (ja użyłam schabu) rozbijamy na cieniutkie kotlety, przyprawiamy, zostawiamy na chwilę.
  • 2. Pieczarki drobno siekamy, dusimy z cebulą na masełku, następnie dodajemy jeszcze łyżkę masła, a gdy się rozpuści, zdejmujemy patelnię z gazy, dodajemy starty ser, pietruszkę i garść bułki tartej (dzięki bułce ser nie wycieknie), mieszamy do połączenia składników.
  • 3. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na kotletach (zostawiając trochę miejsca na brzegach), zwijamy mięso w roladkę i spinamy wykałaczkę.
  • 4. Następnie panierujemy w mące, jajku rozmąconym z mlekiem i bułce tartej.
  • 5. Na koniec smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować