Roladki schabowe z papryką i fetą

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Smaczny i efektowny sposób przygotowania kotleta schabowego. Lekko "zakręcony":) i nadziany serem feta w towarzystwie czerwonej papryki.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:

    6 plastrów schabu bez kości
    1 czerwona papryka
    ok. 100 g sera feta
    sól, pieprz

    3 jajka
    bułka tarta
    mąka do obtoczenia roladek
    odrobina masła
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z papryką i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu cienko rozbić. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa kłaść pokrojoną w paski paprykę i kilka kostek sera feta. Zwinąć w roladki, jeśli jest taka potrzeba, spiąć wykałaczkami. Każdą roladkę obtoczyć w mące, a następnie panierować w jajku (przyprawionym solą i pieprzem) i w bułce tartej. Smażyć na oleju, przewrócić na drugą stronę, na każdej roladce ułożyć kawałek masła, przykryć, zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze ok. 8-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Zdobywca nagrody

image-0ig9r2s

4.5 (165 ocen)

Zdobywca nagrody

ROLADKI SCHABOWE Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ

Magster Smaczny obiad, 60 min

To może cię zainteresować