Roladki schabowe z papryką

4.49 (200 ocen)

Schabowe roladki z nadzieniem z pomidora, papryki i czosnku i szczyptą ziół prowansalskich.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1 duża żółta papryka
    1 duży pomidor
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    przyprawy (bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz cayenne)
    sól do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Roladki schabowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z papryką 1. Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy pokrojoną paprykę i pomidora. Całość mieszamy i trzymamy na ogniu do zmięknięcia. Doprawiamy solą i przyprawami. Zdejmujemy z gazu.
    Plastry schabu rozbijamy i na każdy wykładamy po 2 łyżki farszu, dokładanie zwijamy. Smażymy na patelni z każdej strony do zarumienienia. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Papryka Pomidor Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować