Soczyste roladki wieprzowe, połączone z mozzarellą i aromatycznymi pieczarkami. Otulone w mąkę z zielonego grochu i chrupiącą panierkę. Kilka chwil i gotowe.
35 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 szt kotletów schabowych (po 150 g)
kilka łyżek mąki z zielonego grochu
starta wędzona mozzarella
kilka pieczarek
1 jajko
kilka łyżek mleka
bułka tarta
smalec wieprzowy do smażenia
sól, pieprz
Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy.
Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze