Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami

4.5 (150 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste roladki wieprzowe, połączone z mozzarellą i aromatycznymi pieczarkami. Otulone w mąkę z zielonego grochu i chrupiącą panierkę. Kilka chwil i gotowe.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szt kotletów schabowych (po 150 g)
    kilka łyżek mąki z zielonego grochu
    starta wędzona mozzarella
    kilka pieczarek
    1 jajko
    kilka łyżek mleka
    bułka tarta
    smalec wieprzowy do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami 1. Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
    Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy.
    Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować