Roladki schabowe z mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pociąć na plasterki i każdy plaster rozbić na cienkie plastry. Pieczarki i 1 cebulę pokroić na plasterki i podsmażyć, dodać do surowego mięsa mielonego, czosnek drobno posiekać i też dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem i dodać 2 jajka. Tak przyrządzone mięso mielone zawijamy w plastry schabowego, formujemy roladkii i spinamy wykałaczkami, żeby nam się nie rozwalały. Rozbijamy 2 jajka, maczamy w nich roladki, potem w bułce tartej i podsmażamy z obu stron. Dajemy do naczynia żaroodpornego.
2.Marchew i pietruszkę kroimy na cztery części, cebulę kroimy w plastry i układamy to wszystko na roladkach, dodajemy trochę masła i troszeczkę wody żeby się nie przypaliło. Po wierzchu posypujemy kucharkiem.
3.Roladki pieczemy jeszcze około 1,5 godziny w temp. 180 stopni.
4.Roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Komentarze