Roladki schabowe z mięsem mielonym i pieczarkami

4.5 (190 ocen)

Pyszne roladki, które nadają się na każdą okazję.

Składniki:


  • 1 kg schabu bez kości
    pół kg mięsa mielonego
    30 dkg pieczarek
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 marchewka
    1 pietruszka
    sól
    pieprz czarny mielony
    kucharek
    masło do smażenia
    4 jajka
    5 łyżek bułki tartej
    masło i woda do podlania roladek

    wykałaczki

Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z mięsem mielonym i pieczarkami 1. Schab pociąć na plasterki i każdy plaster rozbić na cienkie plastry. Pieczarki i 1 cebulę pokroić na plasterki i podsmażyć, dodać do surowego mięsa mielonego, czosnek drobno posiekać i też dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem i dodać 2 jajka. Tak przyrządzone mięso mielone zawijamy w plastry schabowego, formujemy roladkii i spinamy wykałaczkami, żeby nam się nie rozwalały. Rozbijamy 2 jajka, maczamy w nich roladki, potem w bułce tartej i podsmażamy z obu stron. Dajemy do naczynia żaroodpornego.
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym i pieczarkami 2. Marchew i pietruszkę kroimy na cztery części, cebulę kroimy w plastry i układamy to wszystko na roladkach, dodajemy trochę masła i troszeczkę wody żeby się nie przypaliło. Po wierzchu posypujemy kucharkiem.
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym i pieczarkami 3. Roladki pieczemy jeszcze około 1,5 godziny w temp. 180 stopni.
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym i pieczarkami 4. Roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować