Roladki schabowe z jajecznym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
2.2. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na oleju.
3. Do cebuli dodajemy pieczarki doprawiając pieprzem oraz solą.
3.4. Szynkę kroimy drobno dodajemy do grzybów.
5. Pomidora również kroimy w kostkę i przekładamy do farszu.
4.6. Następnie dodajemy drobno pokrojony szczypiorek.
5.7. Na koniec wbijamy 3 jajka i smażymy do momentu gdy farsz będzie gęsty.
6.8. Mięso rozkładamy, przyprawiamy przyprawami; pieprzem oraz solą.
9. Na mięso wykładamy po łyżce farszu i ciasno zawijamy w roladki
7.10. Jajka roztrzepujemy widelce na talerzu a na drugi wsypujemy bułkę tartą.
11. Roladki zanurzamy w jajku i obsypujemy bułką tartą, następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.
Komentarze