Roladki schabowe z jajecznym farszem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Roladki schabowe pyszne, sycące z nadzieniem z nietypową masą jajeczną.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 1 cebula
    • 15 dag pieczarek
    • 10 dag szynki
    • 1 duży pomidor
    • 3 jajka + do panierki
    • Szczypiorek
    • Pieprz
    • Sól
    • Bułka tarta
    • Olej do smażenia

Roladki schabowe z jajecznym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
  • grzyby 2. 2. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na oleju.
    3. Do cebuli dodajemy pieczarki doprawiając pieprzem oraz solą.
  • farsz 3. 4. Szynkę kroimy drobno dodajemy do grzybów.
    5. Pomidora również kroimy w kostkę i przekładamy do farszu.
  • szczypiorek 4. 6. Następnie dodajemy drobno pokrojony szczypiorek.
  • jajka 5. 7. Na koniec wbijamy 3 jajka i smażymy do momentu gdy farsz będzie gęsty.
  • farsz 6. 8. Mięso rozkładamy, przyprawiamy przyprawami; pieprzem oraz solą.
    9. Na mięso wykładamy po łyżce farszu i ciasno zawijamy w roladki
  • roladki 7. 10. Jajka roztrzepujemy widelce na talerzu a na drugi wsypujemy bułkę tartą.
    11. Roladki zanurzamy w jajku i obsypujemy bułką tartą, następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 8. 12. Roladki gotowe.
    13. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy