Roladki schabowe z gruszką i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Połączenie gruszki i sera pleśniowego nigdy nie zawiedzie.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    1 gruszka (u nas klapsa, faworytka)
    50 g sera pleśniowego (ulubionego)
    mąka
    100 ml bulionu warzywnego
    sól, pieprz

Roladki schabowe z gruszką i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso cienko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę). Ser kroimy na plasterki. Na mięsie (blisko krawędzi) układamy ser, a na nim gruszkę, zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i zrumieniamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do rondelka z pokrywką, dodajemy bulion i dusimy na wolnym ogniu 30-35 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas risotto śmietanowe z natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy