Zapraszam na smaczne roladki schabowe. Faszerowane cukinią, czerwoną papryką i cebulą. Polecam na obiad.
60 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
Na roladki :
2 plastry schabu
mały kawałek cukinii
1/4 czerwonej papryki
1/4 cebuli
sól i pieprz do oprószenia mięsa
mąka do obtoczenia roladek
olej do smażenia
nitka do związania
Na sos :
0, 3 l wody
1 łyżeczka mąki
4 ziarenka pieprzu
1 listek laurowy
1 łyżka koncentratu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól do smaku
pieprz do smaku
Roladki schabowe z cukinią i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbijamy na cienkie plastry i posypujemy solą i pieprzem. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na 2 części. Cukinię myjemy, wycieramy i kroimy wzdłuż na 6 części. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy na 4 części.
Na każdy plaster mięsa kładziemy 1 część cebuli, 2 części papryki, 3 cukinii, zwijamy i obwiązujemy nitką lub spinamy wykałaczkami.
Obtaczamy w mącę i obsmażamy na rozgrzanym oleju, wkładamy do garnka z gotującą się wodą, dodajemy ziarenka pieprzu i listek laurowy i gotujemy do miękkości
W międzyczasie w 100 ml rozprowadzamy mąkę. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy przez chwilę razem gotujemy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Komentarze