Roladki schabowe z cukinią i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne roladki schabowe. Faszerowane cukinią, czerwoną papryką i cebulą. Polecam na obiad.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na roladki :
    2 plastry schabu
    mały kawałek cukinii
    1/4 czerwonej papryki
    1/4 cebuli
    sól i pieprz do oprószenia mięsa
    mąka do obtoczenia roladek
    olej do smażenia
    nitka do związania
    Na sos :
    0, 3 l wody
    1 łyżeczka mąki
    4 ziarenka pieprzu
    1 listek laurowy
    1 łyżka koncentratu
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z cukinią i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z cukinią i papryką 1. Schab rozbijamy na cienkie plastry i posypujemy solą i pieprzem. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na 2 części. Cukinię myjemy, wycieramy i kroimy wzdłuż na 6 części. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy na 4 części.
    Na każdy plaster mięsa kładziemy 1 część cebuli, 2 części papryki, 3 cukinii, zwijamy i obwiązujemy nitką lub spinamy wykałaczkami.
    Obtaczamy w mącę i obsmażamy na rozgrzanym oleju, wkładamy do garnka z gotującą się wodą, dodajemy ziarenka pieprzu i listek laurowy i gotujemy do miękkości
    W międzyczasie w 100 ml rozprowadzamy mąkę. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy przez chwilę razem gotujemy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować