Roladki schabowe w sosie śmietanowym

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

Szybkie danie, bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu

  • 60 min

Składniki:

  • - 5 kotletów schabowych
    - 5 plastrów szynki
    - 5 plastrów sera żółtego
    - 200 ml śmietany
    - 150 ml wody
    - kostka rosołowa grzybowa
    - sól, pieprz biały
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Roladki schabowe w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Na każdym rozbitym kotlecie położyć plasterek szynki i sera żółtego, zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • roladki przed pieczeniem 2. W przegotowanej wodzie rozpuścić kostkę rosołową. Dolać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
    Sosem zalać roladki. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 30-35 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować