Roladki schabowe w galarecie

4.5 (175 ocen)

  • 45 min

Bardzo lubię schab, ale tradycyjne schabowe to nie wszystko, więc pewnego razu szykując imprezę postanowiłam zrobić roladki. Wszystkim gościom smakowało i od tego czasu robię e często.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 duże plastry schabu
    15 dag pieczarek
    czerwona i żółta papryka po kawałku
    natka pietruszki
    5 dag sera
    sól, pieprz
    do dekoracji: ugotowane jajko i marchewka, natka pietruszki itp.
    żelatyna z przyprawami
    0,5 l bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki schabowe w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić posolić i popieprzyć oraz posypać natką. Następnie układać na przemian ser, pieczarki, paprykę (paseczki).zwinąć w rulon i smażyć na oleju. Jak zrumienią się to podlać wodą i dusić do miękkości. Usmażone roladki ostudzić, pokroić na plastry, położyć na głębszym półmisku, udekorować jajkiem, natką i marchewką. Wszystko to zalać wcześniej przygotowanym bulionem wymieszanym z żelatyną wg proporcji na opakowaniu. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia galarety. Smacznego !

Porady

Można użyć ugotowanego rosołu z obiadu i zwykłej żelatyny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować