Roladki schabowe po wiejsku

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Kolejna wersja roladek ze schabu, tym razem taka po wiejsku z kiełbasą, boczkiem i ogórkiem kiszonym. Pomysł mojego męża :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    3 plastry sera żółtego
    3 plastry wędzonego boczku
    1 kiełbasa śląska
    1 większy ogórek kiszony
    jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Roladki schabowe po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe po wiejsku 1. Kiełbasę oraz ogórka kroimy wzdłuż w słupki. Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta. Na połowie każdego plastra kładziemy plaster sera, boczku oraz po 3-4 słupki kiełbasy i ogórka. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło. Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować