Przepis na roladki schabowe nadziewane marchewką, ogórkiem oraz papryką. Najpierw obsmażone, aby miały chrupiącą skórkę i złocisty kolor, a następnie duszone do miękkości w bulionie
Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu rozbić tłuczkiem na kotlety. Posypać każdy z nich solą i pieprzem z obydwu stron.
2.Marchewkę obrać przekroić na ćwiartki. Ogórki przekroić na 4 części wzdłuż. Paprykę pokroić na 4 równe paski.
3.Każdy kotlet posmarować musztardą, ułożyć na nim marchewkę, ogórka i paprykę. Roladki spiąć wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia i duszenia.
4.Każda roladkę obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło, przełożyć na nią roladki, obsmażyć je z każdej strony.
5.Na patelnię wlać gorący bulion, dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Podczas duszenia przewrócić roladki na drugą stronę.
Komentarze