15 dag wędzonego łososia (najlepiej w plastrach)
15 dag twarożku,
łyżka śmietany 12%,
2 cienkie naleśniki,
ząbek czosnku,
natka pietruszki,
koperek,
sok z pół cytryny,
sól, pieprz.
Roladki naleśnikowe z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twarożek mieszamy ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Mieszamy z posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
2.Na naleśniku układamy plastry łososia, skrapiamy sokiem z cytryny i smarujemy twarożkiem.
3.Zwijamy roladki, owijamy folią i wstawiamy na 1,5 godz.do lodówki. Kroimy na kawałki szer. 3 cm i każdą roladkę nakłuwamy wykałaczką, aby lepiej się trzymała. Ozdabiamy natką pietruszki.
Komentarze