Roladki naleśnikowe z łososiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 45 min

Łatwy przepis na pyszną przekąskę.

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • 15 dag wędzonego łososia (najlepiej w plastrach)
    15 dag twarożku,
    łyżka śmietany 12%,
    2 cienkie naleśniki,
    ząbek czosnku,
    natka pietruszki,
    koperek,
    sok z pół cytryny,
    sól, pieprz.

Roladki naleśnikowe z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarożek mieszamy ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Mieszamy z posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Na naleśniku układamy plastry łososia, skrapiamy sokiem z cytryny i smarujemy twarożkiem.
  • 3. Zwijamy roladki, owijamy folią i wstawiamy na 1,5 godz.do lodówki. Kroimy na kawałki szer. 3 cm i każdą roladkę nakłuwamy wykałaczką, aby lepiej się trzymała. Ozdabiamy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy