Roladki naleśnikowe w panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki smakują doskonale z czerwonym barszczykiem lub z duszoną wołowiną

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    2 jajka
    2 szczypty soli
    Około 1 szklanka mleka
    1 łyżka stopionego masła lub oleju słonecznikowego
    Zioła włoskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko Dodatki

Roladki naleśnikowe w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki naleśnikowe w panierce 1. Do miski wsypać mąkę i sól, dodać jajka i mieszając energicznie mątewką dolewać mleko.
    Gdy uzyskamy już odpowiednią płynność, doprawić ciasto ziołami włoskimi. Usmażyć około 6 naleśników jeszcze gorące zwijać ścisło w roladki zawijać je w folię aluminiową. Dokładnie schłodzone roladki naleśnikowe pokroić w paski, tak jak kroimy makaron. Podać z rosołem,czy zupą jarzynową.

    Można też każdy rulonik przekroić na pół i panierować w jajku i bułce tartej, usmażyć na rumiano i podać z barszczykiem czerwonym lub jako dodatek do mięsa np. do duszonej wołowiny.

Porady

Można też przygotować je z ciasta piwnego lub grzybowego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować