Roladki mięsne

4.5 (184 ocen)

  • 35 min

Bardzo prosty i sprawdzony przepis na roladki zamiast ciągłych schabowych :-)

  • 35 min

Składniki:

  • - 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    - 2 czerwonej papryki
    - 2 żółtej papryki
    - 4 ogórki konserwowe
    - 2 ugotowana marchewka
    - 150 g żółtego sera, w plastrach
    - 1 sos pieczeniowy jasny/ciemny
    - sól i pieprz do smaku
    - 1 cebula,seler z tarty/pocięty w cienkie paski,pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić, tak aby dało się zawinąć w roladki. Oprószyć przyprawami i odstawić na 15 minut.
    Warzywa pokroić w słupki.Rozgrzać piekarnik do 180°C.
    Na piersiach kurczaka położyć po plasterku żółtego, sera a następnie układać pokrojone warzywa: po pasku kolorowej papryki, marchewkę i ogórka konserwowego i zawijać w rulony.
    Roladki spinać wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas pieczenia,roladki piec 20 min.

    Sos pieczeniowy jasny :

    Do garnka wlać 3 szklanki wody posolić,warzywa pokroić,wsypać do garnka gotować 30 min. następnie sos pieczeniowy rozrobić w 200 ml wody i wlać do garnka przed końcem gotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować