Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem solankowym

4.5 (174 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób

Roladki drobiowe nadziane szpinakiem i serem solankowym

  • 55 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    10 dkg sera solankowego
    opakowanie świeżego szpinaku
    2 łyżki oleju
    2-3 ząbki czosnku
    mieszanka suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem solankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe 1. Mięso opłucz, wytrzyj ręcznikiem papierowym i lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz solą.

    Szpinak opłucz i osusz. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć szpinak. Dodaj czosnek roztarty z solą i chwilę smaż (uwaga: nie przesól zbyt mocno - ser jest słony).

    Szpinak wyłóż na piersi i ułóż ser. Zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami.
  • Roladki drobiowe 2. Każdą roladkę posyp po wierzchu mieszanką suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku, włóż do rękawa do pieczenia.

    Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni 35 minut, po tym czasie rozetnij rękaw i piecz kolejne 10 minut korzystając z termoobiegu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować