Roladki drobiowe ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Filety skrywają w sobie szpinak i pomidory, a podane są z kalafiorem polanym bułeczką przysmażoną na maśle. Było pysznie, mimo , że nie każdy lubi szpinak, to każdy zjadł czekając na dokładkę, niestety brakło...następnym razem zrobię więcej.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurcząt
    50 g. szpinaku
    2 pomidory
    2 łyżki przyprawy do kurczaka
    sól czosnkowa i pieprz do smaku
    wykałaczki małe
    olej do smażenia
    1 kalafior
    osolony wrzątek do ugotowania z listkiem laurowym
    4 łyżki masła
    4 łyżki bułki tartej
    listki bazylii i pomidory do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki drobiowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Filety myję, osuszam, kroję na 6 porcji, rozbijam tłuczkiem, posypuję przyprawą. Na filetach układam listki szpinaku oraz pozbawione skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Lekko posypuję solą i pieprzem, zwijam roladki, spinam wykałaczkami. Smażę z każdej strony na oleju.Kalafiora dzielę na różyczki, gotuję do chrupkości. Bułkę przysmażam na złoto na maśle, polewam osączonego kalafiora. Podaje z roladkami, z cząstkami pomidora i listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Kalafior Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować