Roladki drobiowe ze szpinakiem

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Zielono mi :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    100 g mrożonego szpinaku
    kawałek pora, ok 10 cm
    50 g sera żółtego
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz

    panierka:
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Roladki drobiowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz 1. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojonego w półplasterki pora i zamrożony szpinak. Smażyć aż szpinak się rozpadnie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty na drobnym oczku ser.
  • 2. Fileta przekroić wzdłuż na pół. Rozbić, posypać solą i pieprzem. Na płatach mięsa rozłożyć farsz i zwinąć. Pozostały szpinak dodać do roztrzepanego jajka. Roladki panierować w mące, jajku ze szpinakiem i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mięso Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować