Roladki drobiowe w porach

0 (0 ocen)

Pyszny zdrowy farsz zawinięty w filet z kurczaka , polany sosem porowym. Pycha..!

Składniki:

  • 2 pojedyncze, duże filety z piersi kurczaka
    brokuł
    2 marchewki
    biała część pora
    3 łyżki śmietany kremówki
    mąka do panierowania
    mielona papryka słodka
    sól, pieprz
    2 łyżki masła
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyj, osusz, roztrzep na kotlety. Przypraw solą, pieprzem i mieloną papryką. Chłodż w lodówce.
  • ugotuj brokuł i marchew 2. Do wrzącej, posolonej wody wrzuć oczyszczone marchewki i podzielony na różyczki brokuł. Brokuł gotuj 4-5 min.,marchewki 8-10 min. Osącz z wody, ostudż.(wody nie wylewaj). Warzywa zetrzyj na tarce o grubym oczku i wymieszaj.
  • rozłóż farsz na filetach 3. Na kotletach rozłóż farsz, zwiń w roladki. Panieruj w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Roladki przełóż do natłuszczonego naczynia i piecz 30-40 min. w piekarniku rozgrzanym do 180st.
  • 4. Przygotuj sos: por umyj i pokrój w pół talarki. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć por, zalej 3/4 szkl.wody po gotowanych warzywach. Pod koniec duszenia, kiedy por zmięknie połącz ze śmietaną i wymieszaj. ( w razie potrzeby uzupełnij wodą).
  • 5. Na talerz wyłóż roladki, polej sosem porowym. Podawaj z ryżem i warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować