Roladki

0 (0 ocen)

Smaczne danie z pieczarkami z dodatkiem orzechów

Składniki:

  • 16 plastrów schabu
    1/2 kg pieczarek
    1 szkl.orzechów włoskich
    150 g sera żółtego
    jajko
    bułka tarta
    sól,pieprz

Roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić i posypać solą i pieprzem.
  • 2. Farsz:
    Usmażone pieczarki przełożyć do malaksera i pokroić na drobno.Orzechy pokroić w malakserze na drobno.Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Składniki wymieszać doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Na każdy plaster nakładać farsz i zwijać w roladki.Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Usmażyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy