Roladka z kurczaka w sosie śmietankowo musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak myjemy, pomidory kroimy w paski.
Drobno posiekany czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażymy.
Następnie dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem.
Gdy szpinak się skurczy, dodajemy pomidory i jeszcze chwilę smażymy.
Fileta kroimy w cienkie paski, i ubijamy.
Płaty przyprawiamy solą i pieprzem.
Na fileta nakładamy farsz z pomidorów i szpinaku,
zawijamy formując roladkę.
Owijamy folią aluminiową.
Czynność powtarzamy.
Roladki wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 20 minut.
Śmietanę wlewamy na głęboką patelnię, podgrzewamy.
Gdy trochę się zredukuje, dodajemy musztardę i masło.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze