Roladka z bagietki

5 (198 ocen)

  • 45 min

Super pomysł na imprezy. Zapewniam że szybko zostaną zjedzone.

  • 45 min

Składniki:

  • bagietka
    ulubiona kiełbasa (np szynkowa) pokrojona na plasterki
    papryka pokrojona w długie słupki
    serek topiony ulubionego smaku
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Przekąski

Roladka z bagietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladka z bagietki 1. Z bagietki odciąć dwa twardsze końce. Resztę pociąć na 2 kawałki. Każdą naciąć wzdłuż, ale nie do końca. Ze środka wyjąć miąższ.
  • roladki z bagietki 2. Środek bagietki posmarować serkiem topionym
  • roladka z bagietki 3. Na serek ułożyć plasterki ulubionej kiełbasy
  • roladki z bagietki 4. Na jednym brzegu bagietki ułożyć paseczki z papryki, po czym ciasno zwinąć roladkę
  • roladki z bagietki 5. Przełożyć ja na folię spożywczą i dociskając moćno zawinąć. Wstawić do lodówki na ok 30 minut
  • roladki z bagietki 6. Stężałą bagietkę można pokroić na plastry
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować