Roladka drobiowa ze szpinakiem i fetą

5 (146 ocen)

  • 60 min

podawana z grzanką i sałatką ze świeżych warzyw

  • 60 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    100 g fety
    200 g szpinaku (może być mrożony)
    2 łyżki śmietanki 18%
    3 ząbki czosnku
    vegeta, pieprz
    Dodatkowo:
    1 bagietka z masłem ziołowym lub czosnkowym
    Sałatka:
    sałata lodowa
    pomidorki koktajlowe
    ogórek świeży
    jeśli ktoś lubi może dodać paprykę i rzodkiewkę

    sos do sałatki : cukier, ocet, sól i odrobina oleju,zioła wg uznania. Lub gotowy sos sałatkowy.
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka drobiowa ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy, osuszamy i kroimy tak aby powstał nam jeden duży placek. Doprawiamy z dwóch stron pieprzem i vegetą. Szpinak smażymy na maśle do momentu odparowania wody. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. Dusimy chwilę. Dodajemy pokruszoną fetę, następnie śmietankę. Farsz kładziemy na całość mięsa, zwijamy , obwijamy białą nitką, aby nam się nie rozleciało. Smażymy ze wszystkich stron, lub w wersji bardziej dietetycznej pieczemy w piekarniku. Zdejmujemy nitkę i kroimy w krążki. Bagietkę pieczemy wg opisu na opakowaniu lub przyrządzamy ją sami. (masło łączymy z czosnkiem, ziołami i solą, smarujemy bagietkę).

Porady

Jeśli dodajemy szpinak mrożony trzeba najpierw rozmrozić go nad parą. Podajemy z sałatką i bagietką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować