Rolada ziemniaczana z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    Pół kilo ugotowanych i zmielonych ziemniaków
    3 łyżki mąki pszennej
    1 jajko
    Sól
    Pieprz
    Farsz:
    Pół kilo mięsa mielonego
    1 jajko
    1 kajzerka namoczona w mleku
    1 posiekaną surową cebula
    Sól
    Pieprz
    Dodatkowo
    2 łyżki śmietany
    Łyżka ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada ziemniaczana z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Ziemniaki mieszamy ze składnikami podanymi na ciasto. Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy na prostokąt najlepiej na papierze do pieczenia. Składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, rozsmarowujemy na cieście. Zwijamy w roladę, smarujemy śmietaną i posypujemy ziołami. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 50 minut.

Porady

Podajemy na ciepło jako danie obiadowe z surówką lub sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować