Rolada z żółtego sera i mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zetrzeć na małych oczkach. 5 jajek rozkłócić. Do jajek dodać ser i majonez.
2.Blaszkę dużą wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier również wysmarować olejem. Wlać masę serową. Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut 200 stopni.
3.Mięso mielone wymieszać z 2 jajkami i bułką tartą. Przyprawić solą i pieprzem.
4.Upieczoną masę serową wyciągnąć i lekko wystudzić.
5.Upieczoną masę można przeciąć na pół, wtedy lepiej się zwija. Przełożyć na folię aluminiową. Wyłożyć na wierzch mięso mielone.
6.Zwinąć jak roladę. Wstawić do piekarnika na ok.30 min 200 stopni.
Komentarze