Rolada z Szynki

4.5 (178 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo fajna przekąska,można ją komponować ze swoimi ulubionymi składnikami,szybko znika z talerza ;-)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 plastrów szynki
    serek homogenizowany
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki serka typu Almette
    3 ogórki konserwowe
    4 małe płaty papryki konserwowej
    garść posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka z małą górką żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Rolada Szynki Przekąski

Rolada z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z Szynki. 1. Żelatynę zalać w szklance 5 łyżkami zimnej wody i odstawić na 10 min.do napęcznienia.
    Plastry szynki układamy na folii aluminiowej w prostokąt,w dwóch rzędach tak,aby nachodziły na siebie.
    Ogórki i paprykę pokroić w drobną kosteczkę,wrzucić do miseczki,dodać majonez,serki wymieszać,doprawić solą i pieprzem do smaku,następnie podgrzać w mikrofali krótko żelatynę tylko do rozpuszczenia się i wlać do miski,szybko wymieszać,jeśli masa będzie zbyt płynna można na parę minut wstawić do lodówki,gdy zacznie ściągać należy szybko rozsmarować całość na szynce i starać się zwinąć,zrolować ciasno wzdłuż dłuższego boku,całość zawinąć ciasno folią i wstawić do lodówki najlepiej na noc.
    Na drugi dzień zdjąć folię i kroić w plasterki,układać na talerzu,szybka przekąska,gwarantuje,że szybko znika z talerza ;-)

Porady

Najlepsza na drugi dzień jak dobrze ściągnie przez noc w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować