Rolada z sera żóltego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na grubych oczkach.
2.Pieczarki obrać, zetrzeć na grubych oczkach, usmażyć na oleju z wyciśniętym czosnkiem. Gdy woda odparuje, wymieszać ze startymi jajkami, startym serem i doprawić do smaku.
3.Plastry sera poukładać na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Po 3 minutach wyciągnąć.
4.Na roztopionym serze ułożyć szynkę oraz masę jajeczną i ciasno zawinąć w roladę. Mocno owinąć w papier do pieczenia i wstawić znów na 3 minuty do gorącego piekarnika (200 stopni), by ser w masie jajecznej się rozpuścił.
5.Po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu schłodzić mocno w lodówce.
Komentarze