Rolada z sera żóltego

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Bardzo ciekawa, a przede wszystkim szybka przekąska.

  • 20 min

Składniki:

  • 16 plastrów sera
    garść startego sera
    16 plastrów szynki konserwowej
    6 jajek
    300 g pieczarek
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada z sera żóltego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na grubych oczkach.
  • 2. Pieczarki obrać, zetrzeć na grubych oczkach, usmażyć na oleju z wyciśniętym czosnkiem. Gdy woda odparuje, wymieszać ze startymi jajkami, startym serem i doprawić do smaku.
  • 3. Plastry sera poukładać na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Po 3 minutach wyciągnąć.
  • 4. Na roztopionym serze ułożyć szynkę oraz masę jajeczną i ciasno zawinąć w roladę. Mocno owinąć w papier do pieczenia i wstawić znów na 3 minuty do gorącego piekarnika (200 stopni), by ser w masie jajecznej się rozpuścił.
  • 5. Po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu schłodzić mocno w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować