Rolada z patisona,szpinaku jaj,szynki i makreli

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna przystawka z warzyw i makreli. Coś innego i smacznego.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • patison 2 szt ( po starciu na tarce 200 g)

    szpinak świeży 2 garście(posiekać drobno)

    jaja 4 szt

    sól morska do smaku

    pieprz ziołowy do smaku

    czosnek 4 ząbki do smaku

    Dodatkowo:

    szynka konserwowa ( plastry tyle by zakryć)

    makrela dzwonka w oleju 190 g SEKO na fali smaku

    serek topiony ze szczypiorkiem 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z patisona,szpinaku jaj,szynki i makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z patisona,szpinaku jaj,szynki  i makreli 1. Patisona myjemy i ścieramy na tarce razem ze skórką uważając by nam pestki nie wpadły .Szpinak świeży myjemy i kroimy drobniutko, dodajemy do startego patisona,wbijamy jaja i łączymy.Dodajemy sól,pieprz do smaku i starty czosnek. mieszamy.
  • Rolada z patisona,szpinaku jaj,szynki  i makreli 2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy nasz farsz. Pieczemy w 180 stopniach koło 20 minut.
  • Rolada z patisona,szpinaku jaj,szynki  i makreli 3. Po upieczeniu, wystudzeniu smarujemy serkiem topionym ze szczypiorkiem na to makrela i szynka konserwowa.
  • Rolada z patisona,szpinaku jaj,szynki  i makreli 4. Zwijamy w rulonik i zawijamy w folie spożywczą i na jakąś godzinkę do lodówki by przeszła smakami. Podajemy jako przystawkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Patison Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować