Rolada z kremem tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Oddzielić białka od żółtek.Mąkę,proszek i kakao wymieszać.Białka posolić i ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru waniliowego i zwykłego.Dodać żółtka,wymieszać mikserem.Na pianę wsypać mąkę,dokładnie ale delikatnie wymieszać łyżką.Ciasto przełożyć na blachę z wyposażenia piekarnika,wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 C i piec przez 25-30 minut,do suchego patyczka.
Rozłożyć czystą ściereczkę i obsypać ją cukrem pudrem. Przełożyć biszkopt i zwinąć go w roladę.Ostudzić.
2.Krem tiramisu: ( składniki muszą być schłodzone)
Rozpuścić kawę w gorącej wodzie i ostudzić.
Wszystkie składniki (schłodzone) umieścić w wyższym naczyniu i ubijać mikserem na średnich obrotach,do powstania gęstego kremu.
Komentarze