Rolada z indyka faszerowana kurkami

4.51 (194 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Doskonała propozycja na uroczysty obiad, prosta i smaczna

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 kg piersi indyka
    30 dkg kurek
    2 łyżki masła
    Sól
    Pieprz
    Tymianek
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka faszerowana kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić i umyć. Następnie obsmażyć na łyżce masła . doprawić solą i pieprzem.
    Mięso rozkroić jak na roladę , lekko rozbić tłuczkiem. Osolić, doprawić pieprzem i odrobiną tymianku.
    Na przygotowane mięso wyłożyć drugą łyżkę masła i rozsmarować na mięsie. Na to położyć wystudzone kurki i zwinąć roladę.
    Włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki ,podlać bulionem lub wodą i wstawić do piekarnika.
    Piec w temp 180 st C około 40 minut. W czasie pieczenia odwrócić roladę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kurki Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

To może cię zainteresować