Rolada z dynią i jabłkiem

5 (198 ocen)

No i znowu dynia. Tym razem w pysznym duecie z jabłkiem.

Składniki:


  • 300 g dyni ( waga po obraniu i usunięciu gniazda nasiennego )
    4 jabłka ( u mnie antonówki )
    4 łyżki cukru waniliowego ( domowego )
    1 łyżka cukru kokosowego
    BISZKOPT :
    6 jajek
    1/2 szk cukru
    1 szk mąki tortowej
    2 łyżki oleju
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery Biszkopty

Rolada z dynią i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i dynię pokroić w kostkę, dodać obydwa cukry i wymieszać.
    Formę do ciasta o wymiarach 37 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować go z wierzchu masłem.
    Na papier wyłożyć pokrojoną dynię i jabłka.
  • 2. Do miski wbić jajka, dodać olej, cukier i miksować aż cukier się rozpuści, potem przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto.
    Wylać je na dynie i jabłka.
    Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut.
  • 3. Po upieczeniu uważając aby ciasto się nie rozpadło wyłożyć na ściereczkę papierem do góry, zdjąć papier i zawinąć roladę w ściereczkę.
    Położyć złączeniem ciasta do dołu i zostawić do całkowitego wystudzenia.
    Potem odwinąć roladę, ułożyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Dynia Jabłka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować