Rolada z bitą śmietaną i galaretką wiśniową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Rolada jest pyszna . :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki tortowej
    7 jaj
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Bita śmietana :
    600 ml śmietany 30 lub 36 %
    2 śmietan-fiksy
    3 łyżki cukru pudru


    Dodatki :
    2 galaretki wiśniowe
    orzechy włoskie
    gorzka czekolada

    Oraz:
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada z bitą śmietaną i galaretką wiśniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno . Dodać cukier i żółtka .
  • 2. Mąki wymieszać z proszkiem I połączyć z masą jajeczną .
  • 3. Ciasto wlać na płaską formę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 25 min w temperaturze 180 stopni .
  • 4. Po upieczeniu ciasto zawinąć w ściereczkę i pozostawić do wystygnięcia .
  • 5. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do prostokątnego naczynia i odstawić do wystygnięcia .
  • 6. Śmietanę ubijamy. Dodajemy śmietan fiksy i cukier puder .
  • 7. Ciasta odwinąć i pozbyć się papieru .Większą cześć ubitej śmietany wyłożyć równo na ciasto i ułożyć przy brzegu pasy galaretki . Wszystko delikatnie zawinąć . wyrównać wszystkie niedoskonałości bitą śmietaną .
  • 8. Ciasto jeżeli zostanie ubita śmietana można udekorować na górze szprycą i posypać posiekanymi orzechami i startą gorzką czekolada.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować