Rolada wiśniowo-waniliowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie ciasto

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    4 łyżki cukru
    5 łyżek mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    szczypta proszku do pieczenia
    pół galaretki malinowej
    mały słoiczek dżemu z wiśniami
    gotowy krem waniliowy

Rolada wiśniowo-waniliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbić, oddzielić żółtka i ubić białka na sztywno z cukrem. Dodać żółtka. Ubić dodać mąki i proszek. Piec około 7 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto zrolować i wystudzić. Rozwinąć, na końcówkę ciasta ułożyć galaretkę. Ciasto posmarować dżemem, a na to krem waniliowy, zrolować. Można ozdobić czekoladą, cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy