Rolada szpinakowa

4.5 (196 ocen)

  • 40 min

Przepis dostałam od cioci. Bardzo fajne połączenie szpinaku i łososia.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku,
    2 ząbki czosnku,
    łyżka masła,
    4 jajka,
    2 serki Almette ( chrzanowy i śmietanowy),
    200g. surowego, wędzonego łososia w plastrach,
    sok z cytryny.
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak + czosnek + masło uprażyć. Na koniec połączyć z żółtkami i ubitą na sztywno pianą z białek. Upiec w piekarniku w 180 C przez ok 20 minut. Na upieczony szpinak położyć serki, na sernik łososia. Łososia pokropić cytryna i ciasto zwinąć.

Porady

Można dodać suszone pomidory. Tak jak widać na zdjęciu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować