Rolada serowa z mięsnym farszem

4.5 (177 ocen)

  • 1 min

Wychodzi za pierwszym podejściem;)

  • 1 min

Składniki:

  • ROLADA:
    - 400 g ser żółtego startego na grubych oczkach
    - 4-5 łyżek majonezu
    - 3 jaja
    - sól i pieprz do smaku

    FARSZ:
    -500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    - 1 czerwona papryka
    - przyprawa do mięsa mielonego
    - 1 jajo
    -2 łyżki bułki tartej
    - 2 ząbki czosnku
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada serowa z mięsnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser, jaja oraz majonez i przyprawy łączymy i rozkładamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy użyć blaszki 28x40 cm, ale ja użyłam blaszki od piekarnika (jest trochę większa). Podpiekamy ok. 20 min w 180 st. C, aby ser ładnie się rozpuścił. Po tym czasie od razu wyjmujemy blaszkę.
  • 2. Mięso łączymy z jajem, bułką tartą, papryką drobno posiekaną, przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem.
  • rolada 3. Na ser rozkładamy równomiernie farsz i powoli zawijamy w roladę jednocześnie odrywając papier do pieczenia. Ponownie wstawiamy do piekarnika (kładziemy na papierze do pieczenia) i zapiekamy ok. 1 h w 160 st. C.
    Można kroić i podawać od razu, ale zimna też jest bardzo smaczna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować