Rolada schabowa z pieczarkami

4.5 (190 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Znakomicie prezentuje się jako przystawka na przyjęciu.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
    10 pieczarek
    łyżka smalcu
    sól, pieprz, majeranek, papryka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada schabowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada schabowa z pieczarkami 1. Mięso rozciąć na płat w kształcie kwadratu. Posolić, popieprzyć, posypać papryką i majerankiem. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć na patelni, aby odparowała z nich woda, lekko posolić i popieprzyć. Ostudzone pieczarki rozsmarować na mięsie.
  • 2. Roladę ciasno związać sznurkiem i obsmażyć na łyżce smalcu ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i piec przez 80 minut w 170 stopniach Celsjusza. Roladę podawać na zimno pokrojoną w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować