Rolada naleśnikowa z serkiem

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Pyszny, duży, puszysty naleśnik, który można nafaszerować czym lubimy. Nie trzeba stać nad patelnią bo piecze się w piekarniku :)

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    600 ml mleka
    25 dkg mąki pszennej
    2 całe jajka
    1 łyżka cukru
    1 cukier wanilinowy
    1 łyżka oleju roślinnego
    szczypta soli

    Farsz:
    serek homogenizowany brzoskwiniowy
    puszka brzoskwiń

    cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Naleśniki

Rolada naleśnikowa z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe:
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem, ( ciasto będzie rzadkie- takie ma być)
    Dużą blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto naleśnikowe i wstawić do nagrzanego do 210 C piekarnika. Piec 20-25 minut.
    Po tym czasie wyjąć naleśnik i ostudzić.
    Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Naleśnik posmarować serkiem i wyłożyć owocami- zwinąć w roladę, posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową. Smacznego :)

Porady

Możemy zrobić wytrawną roladę- nie dodajemy cukrów do ciasta naleśnikowego a farsz robimy np. mięsno- warzywny. Polecam :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować