Rolada kokosowa bez pieczenia z nutą wódki orzechowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciemną masę, oprócz biszkoptów, umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do dokładnego rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie kruszymy na bardzo drobno biszkopty i dodajemy do zimnej ale jeszcze płynnej masy. Dokładnie mieszamy. Rozkładamy folię spożywczą na blat. Na nią wykładamy zawartość rondelka i rozsmarowujemy/rozwałkowujemy na niezbyt cienki prostokąt.
Składniki na jasną masę ucieramy przez kilka minut mikserem do powstania puszystego kremu. Wykładamy go i rozsmarowujemy na ciemnym placku. Roladę ciasno zwijamy i zakręcamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na noc do stężenia. Kroimy w plastry i podajemy z kwaśnymi owocami. Smacznego!
Komentarze