Karolina Biale
Wykonanie rolady wydaje się być skomplikowaną operacją, ale okazuje się być proste i przyjemne. Rolada jest w sam raz słodka i czekoladowa. Idealna na deser dla dzieci i dorosłych.
4.48 (195 ocen)
Porady
Jajka przed przygotowaniem ciasta trzeba wyjąć z lodówki. Roladę po upieczeniu można układać na ściereczce papierem do góry (wtedy od razu go zdejmujemy) lub do dołu. Oba sposoby są wygodne. Przystępując do zwijania ciasta z kremem warto rozłożyć folię aluminiową lub papier do pieczenia. Korzystam również z jednorazowych foremek aluminiowych - wygodnie się w nich ciasto przenosi. Wiórki czekoladowe świetnie wychodzą robione obieraczką do warzyw. Przy ubijaniu kremówki należy uważać, aby śmietanka była mocno schłodzona i nie ubijać jej zbyt długo.
Komentarze