Rogaliki orzechowe

4.49 (163 ocen)

Przepis wyszperałam w starym zeszycie, rogaliki są niesamowicie kruche i banalne w wykonaniu, musicie je wypróbować.

Składniki:

  • 140g mąki pszennej
    50g mielonych orzechów włoskich
    0,5 torebki cukru wanilinowego
    100g masła
    40g cukru pudru

    Na posypkę :

    1 łyżka cukru pudru
    0,5 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rogaliki 1. Mąkę i cukier puder przesiać na stolnicę, dodać cukier wanilinowy i pozostałe składniki.

    Ciasto szybko zagnieść, formować ciasteczka lub rogale i pies w 180' przez ok. 10-12 minut.

    Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Porady

Muszę przyznać że poszłam na łatwiznę, bo ciasto rozwałkowałam i wycinałam ciasteczka foremką w kształcie księżyca. Rogaliki można formować ręcznie, możecie też z ciasta lepić kulki, kłaść je na blasze i spłaszczać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować