Risotto z cukinią i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne risotto. Przygotowane na mięsie drobiowym z dodatkiem cukinii i jabłek. Polecam.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka ( 400 g )
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    3 szkl bulionu
    1 cukinia ( 300 g )
    100 g ryżu
    2 jabłka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    słodka papryka do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Risotto z cukinią i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na kosteczkę. Na patelnie wlewamy olej, wkładamy pokrojone warzywa i mięso, smażymy razem przez 5 minut. Wlewamy bulion i wsypujemy ryż, gotujemy na małym ogniu.
    Cukinię myjemy i kroimy w półplastry. Jabłka myjemy i kroimy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną cukinie i jabłka dokładamy do risotta, gotujemy.
    Na samym końcu doprawiamy do smaku i posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować