Risotto warzywne

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na blogu kulinarnym popularyzuję wegańskie potrawy.

Składniki:

  • 5 dag czerwonego ryżu
    pomidor
    10 dag białego ryżu
    1 kg cukinii
    2 marchewki
    20 dag selera naciowego
    posiekana cebula
    olej
    sól
    1/2 pęczka natki pietruszki

Risotto warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i cukinie obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Selera i natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Pomidora sparzamy, obieramy i kroimy w cząstki.
  • 2. Cebulę, marchewkę, cukinię i selera dusimy 10 minut na rozgrzanym oleju. Solimy. Wsypujemy opłukany ryż i wlewamy 2 szkl. wody. Dusimy,
    aż ryż będzie miękki. Dodajemy pomidora i mieszamy. Posypujemy natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy